Οδηγίες Τοποθέτησης Ταπετσαρίας από την COPYEXPRESS

Η επικόλληση ταπετσαρίας είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Ευρώπη και στην Αμερική. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες και θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι τόσο δύσκολη όσο φαίνεται!

Για την επικόλληση:
1. Βεβαιωθείτε ότι ο τοίχος που πρόκειται να κολλήσετε την ταπετσαρία είναι καθαρός, στεγνός, δεν έχει εξογκώματα όπως σοβάδες, τσιμέντα και ελέγξτε προσεκτικά για λιπαρά ίχνη (π.χ. κραγιόν ή μελάνια). Αφαιρέστε καπάκια από διακόπτες και πρίζες (κλείστε πρώτα το ρεύμα και καλύψτε με μονωτική ταινία). Αν ο τοίχος είναι πολύ απορροφητικός ασταρώστε πρώτα. Αν υπάρχει ήδη ταπετσαρία αφαιρέστε την, με διαβρωτικό γλουτολίνης.
2. Τα εργαλεία που θα χρειαστείτε είναι: κουβάς, βούρτσα ή ρολλό για το άπλωμα της κόλλας, σπάτουλα μεγάλη, κοπίδι και μεγάλος χάρακας ή αλουμινένια βέργα, νήμα της στάθμης ή αλφάδι.
3. Για κόλλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε Γλουτολίνη (προμηθεύεστε από όλα τα χρωματοπωλεία) είτε τύπου PVA όπως την Duracoll. Ακολουθήστε τις οδηγίες παρασκευής που είναι πάνω στο κουτί.
4. Με ένα νήμα της στάθμης ή αλφάδι, επιβεβαιώστε την καθετότητα της πλευράς που θα ξεκινήσετε. Μερικές γωνίες τοίχων είναι στραβές, και αν έχετε πολλά μέτρα θα βγείτε εκτός τοίχου.
5. Σε μακρύ πάγκο απλώστε το πρώτο κομμάτι με την εκτυπωμένη πλευρά από κάτω. Με την βούρτσα ή με ρολό απλώστε την κόλλα στην πίσω πλευρά της εκτύπωσης, και αφήστε για 5-10 λεπτά να νοτίσει το χαρτί.
6. Με την βούρτσα απλώστε την κόλλα στον τοίχο από πάνω προς τα κάτω. Υπολογίστε να απλώσετε λίγο περισσότερο από ένα φάρδος. π.χ. 120-130 cm.
7. Τοποθετήστε το πρώτο κομμάτι. Αν ξεκινάτε από εσωτερική γωνία, βάλτε 2 εκατοστά παραπάνω στην γωνία, τα οποία μετά θα κόψετε με το κοπίδι. Πάνω και κάτω αφήστε να περισσεύουν περίπου 5 εκατοστά τα οποία θα κόψετε στο τέλος.
8. Με μεγάλη σπάτουλα, πιέστε από πάνω προς τα κάτω και από το κέντρο προς τις άκρες, για να φύγει η περίσσια της κόλλας.
9. Απλώστε κόλλα στο δεύτερο κομμάτι, και τοποθετήστε, με 5 εκατοστά επικάλυψη του πρώτου. Μετακινήστε όσο χρειάζεται ώστε το θέμα του δεύτερου φύλλου να είναι η συνέχεια του πρώτου.
10. Με ένα μακρύ χάρακα κόψτε με το κοπίδι στην μέση της επικάλυψης του πρώτου και δεύτερου κομματιού. Προσοχή να μην χαράξετε τον τοίχο. Ανασηκώστε από το πλάι και πετάξτε το κάτω και το πάνω περίσσευμα.
11. Πατήστε με την σπάτουλα το σημείο ένωσης με κατεύθυνση από πάνω προς τα κάτω. Αν βγεί κόλλα αφαιρέστε με πανί και νερό ταμποναριστά.
12. Κόψτε και τα περισσεύματα που αφήσατε στο ταβάνι και στο πάτωμα. Για το κόψιμο χρησιμοποιήστε την μεγάλη σπάτουλα για οδηγό και κόβετε με το κοπίδι καθώς μετακινείτε την σπάτουλα. Πιέστε ξανά τις άκρες.
13. Συνεχίστε με τα υπόλοιπα κομμάτια.

*Τα παραπάνω είναι ενδεικτικοί κανόνες και δεν δεσμεύουν την εταιρεία.

Η COPYEXPRESS βρήκε και σας προτείνει να δείτε:

και πολλά άλλα video στο www.youtube.com γράφοντας «How to hang Wallpaper»

Spread the love