Ψηφιακή Εκτύπωση σε Τζάμι-Γυαλί

Χρήσιμες Συμβουλές

Χρήσιμες πληροφορίες για τζάμι-γυαλί

Η μέθοδος που καθιερώθηκε τις τελευταίες δεκαετίες σε τέτοιου είδους εφαρμογές είναι η εκτύπωση με χρήση στένσιλ (screen printing) με επικρατέστερη τεχνική την μεταξοτυπία. Πάνω στην προς εκτύπωση επιφάνεια τοποθετείται διάτρητο φιλμ που φέρει αποτυπωμένο το θέμα της εκτύπωσης. Με τη χρήση των κατάλληλων μελανιών σε μία ή περισσότερες στρώσεις, επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κάθε φιλμ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές αναπαραγωγές του ίδιου θέματος. Τελευταία έχει σημειωθεί μια ριζική ανανέωση στη βιομηχανία εκτύπωσης γυαλιού με την εισβολή των τεχνολογιών ψηφιακής εκτύπωσης. Η αναζήτηση νέων λύσεων αφορούσε αρχικά στην αντιμετώπιση των δύο κυρίαρχων σημείων, στα οποία υστερεί η συμβατική μέθοδος εκτύπωσης γυαλιού. Το κόστος εκτύπωσης, ιδιαίτερα για μικρές παραστάσεις και περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, είναι απαγορευτικό. Επιπλέον, περιορίζει τη δημιουργική έκφραση λόγω τεχνικών αδυναμιών κατά την εκτύπωση πολύχρωμων παραστάσεων.

Εκτύπωση σε γυαλί

Η ψηφιακή εκτύπωση σε γυαλί έχει ολοένα και περισσότερη ζήτηση τα τελευταία χρόνια. Σήμερα με τις νέες μεθόδους ψηφιακής εκτύπωσης που χρησιμοποιούμε και με τη βοήθεια της υψηλής τεχνολογίας, η εταιρεία μας έχει καταφέρει να προσφέρει μοναδικές λύσεις στην εκτύπωση γυαλιού με εφαρμογές στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. 

Οι εφαρμογές του γυαλιού

Πιο αναλυτικά, η εκτύπωση σε γυαλί αποδίδεται με φωτογραφική ποιότητα και έχει εφαρμογές σε:

  • Διαχωριστικά χώρου
  • Εξωτερική επένδυση ντουλάπας δωματίου
  • Γυάλινη οροφή
  • Επένδυση τοίχου σε μπάνια
  • Σε ντουζιέρες μπάνιου
  • Σε έπιπλα κουζίνας αλλά και σε επένδυση κουζίνας

Aρχιτεκτονική του γυαλιού

Επάνω στο γυαλί εκτυπώνουμε οποιοδήποτε δικό σας ψηφιακό αρχείο. Οι γυάλινες επιφάνειες που φέρουν αποτυπωμένες παραστάσεις, μοτίβα, διακοσμητικά στοιχεία ή μονοχρωματικούς και πολυχρωματικούς συνδυασμούς διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη σύγχρονη “αρχιτεκτονική του γυαλιού”.

Πλεονεκτήματα της ψηφιακής εκτύπωσης σε τζάμι - γυαλί

Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους εκτύπωσης σε γυαλί, η τεχνική της ψηφιακής εκτύπωσης παρουσιάζει αρκετά σημαντικά πλεονεκτήματα:

  • Εξοικονόμηση χρόνου, κόστους και χώρου λόγω της απουσίας των στένσιλ. Η απαραίτητη χρήση των ενδιάμεσων φιλμ για την μεταφορά του θέματος επάνω στη γυάλινη επιφάνεια, όπως ισχύει στη συμβατική μέθοδο, συνοδεύεται από χρονοβόρες και πολυέξοδες διαδικασίες: σχεδιασμό και παραγωγή του ίδιου του στένσιλ, προετοιμασία πριν από κάθε εκτύπωση, αρχιτεκτονικές εφαρμογές τόσο σε εξωτερικούς, όσο και εσωτερικούς χώρους. Χρησιμοποιείται σε όψεις, δάπεδα, έπιπλα, διαχωριστικά, προθήκες και σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή ή αρχιτεκτονική σύνθεση επιβάλλει το γυαλί. Οι προαναφερθείσες χρήσεις εξυπηρετούν σκοπούς αισθητικούς, ως μέσο διακόσμησης, διαφημιστικούς, προωθώντας το λογότυπο ή το προϊόν μιας εταιρείας, καθώς και λειτουργικούς. Ενδέχεται να παρέχουν προστασία από την άμεση ηλιακή ακτινοβολία ως μέσο σκίασης, να περιορίζουν φαινόμενα θάμβωσης, ακόμη και να εξασφαλίζουν ιδιωτικότητα σε επιλεγμένους χώρους/επιφάνειες. Το μειωμένο κόστος, η ταχύτητα στην παραγωγή και η υψηλή ποιότητα του τελικού προϊόντος καθιστά τη νέα μέθοδο ιδιαιτέρως ανταγωνιστική, εξασφαλίζοντας την καθιέρωσή της στη βιομηχανία γυαλιού.
Spread the love